Warning: include_once(/web/htdocs6/xn__futballarna_jbbhu/home/www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /web/htdocs6/xn__futballarna_jbbhu/home/www/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/web/htdocs6/xn__futballarna_jbbhu/home/www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.') in /web/htdocs6/xn__futballarna_jbbhu/home/www/wp-content/advanced-cache.php on line 22
Orosz Pál erős mondatokat fogalmazott meg a Ferencvárosról – Futball Aréna Orosz Pál erős mondatokat fogalmazott meg a Ferencvárosról – Futball Aréna

„Ez az egész magyar klubfutball számára óriási eredmény, és azt mutatja, hogy érdemes folyamatosan dolgozni, és mindig újabb célokat kitűzni magunk elé. Ismét jegyzett klub lett Európában a Ferencváros” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornán péntek este a klubvezető.

Az FTC már a csoportkör utolsó fordulója előtt biztosította első helyét, ezzel elérte, hogy az egyenes kieséses szakasz első fordulójában nem kellett pályára lépnie. A fővárosiak a nyolcaddöntőben a csütörtöki, hazai visszavágón és egy héttel korábban is 2-0-ra kaptak ki a német Bayer Leverkusentől, ezzel elbúcsúztak az európai porondtól.

„Nagyon jól helytálltunk. Figyelembe kell venni a viszonyokat, hiszen a Leverkusen egy jó formában lévő Bundesliga-csapat, mi pedig egy kicsit elfogytunk a végére” – mondta Orosz Pál. Hozzátette, a sérülések mellett Botka Endre eltiltása is sújtotta a csapatot, amelyből így hat-hét meghatározó játékos hiányzott. A vezérigazgató hangsúlyozta, teljes kerettel is nehéz dolguk lett volna, akkor sem az FTC számított volna a párharc esélyesének.

Orosz emlékeztetett rá, hogy a 33 fordulóból álló hazai bajnokság mellett 16 nemzetközi mérkőzése volt az együttesnek a mostani idényben, vagyis a futballisták nagyon nagy terhelést kaptak, és néha nehéz a váltás a különböző ritmusok között.

„Mind fejben, mind fizikailag teljesen másfajta terhelést kap egy játékos egy nemzetközi meccsen, mint a legtöbb bajnoki mérkőzésen” – magyarázta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük