Tilos lesz az alkohol ölelkezés, csók a katari vb-n – Futball Aréna

Tilos lesz az alkohol ölelkezés, csók a katari vb-n

Akár hét évre rácsok mögé kerülhetnek azok a turisták, akik az idei katari labdarugó-világbajnokság alatt nem tartják be az ország szabályait és házasságon kívül nemi életet kezdeményeznek valakivel – számolt be a Mirror.

tiltás egy iránt vonatkozik az egyéjszakás kalandot keresőkre és az olyan párokra, akik tartós kapcsolatban vannak, de nem házasok. Ezen kívül a házaspárok sem mutathatják a vonzalom jelét a nyilvánosság előtt: kezet fogni még lehet, de az ölelés vagy a csók tiltólistás.

Még szigorúbb korlátozás vonatkozik a meleg párokra, hiszen az országban az azonos neműek közötti romantikus viszony szigorúan tilos és a saría (iszlám törvénykezés) szerint két férfi esetében akár halállal is büntethető (bár ez Katarban a saría és a polgári törvénykezés keveréséből született LMBTQ törvény 2004-es hatályba lépése óta egyszer sem fordul elő).

szivárványos zászló ugyan nem tiltott, de nagy valószínűséggel azt is el fogják kobozni a szurkolóktól, már csak azért is, hogy megvédjék őket attól, hogy a helyiekkel konfliktusba keveredjenek – írta a Mirror egy rendőrségi forrásra hivatkozva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.