Börtön jár az egyéjszakás kalandokért a katari vb-n a szurkolóknak – Futball Aréna

Börtön jár az egyéjszakás kalandokért a katari vb-n a szurkolóknak

futballszurkolókat figyelmeztették, hogy idén az egyéjszakás kalandok akár hét év börtönt vonhatnak maguk után a katari világbajnokságon.

A novemberben kezdődő világbajnokságon hivatalosan is tiltják a részeges együttléteket, a FIFA katari illetékesei pedig arra figyelmeztetnek, hogy „nem lesz kivétel” a büntetések kiosztásában.A brit bűnüldöző szervek egyre nyugtalanabbak amiatt, hogy a brit szurkolók kénytelenek lesznek súlyos büntetésekkel szembesülni, ha a mérkőzéseken és közvetlenül utána olyat tesznek, ami nem felel meg a katari rendfenntartóknak.Egy rendőrségi forrás szerint a szex nagyon is tiltott dolog, kivéve, ha férj és feleség csapatként érkezik.

Katarban illegális a házasságon kívüli szexEzen a tornán biztosan nem lesznek egyéjszakás kalandok – írja a Daily Star. Mindenkinek észnél kell lennie, hacsak nem akarja megkockáztatni, hogy börtönbe kerüljön. Lényegében az idei világbajnokságon először van érvényben szextilalom.A házasságon kívüli szex és a homoszexualitás illegális Katarban, mindegyikért akár hét évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható.A FIFA azt mondta, hogy a tornán „mindenkit szívesen látnak”, de egyre nagyobb az aggodalom, hogy ez nem így van.

Már most is vannak olyan jelentések, amelyek szerint a különböző vezetéknevű szurkolókat megakadályozzák abban, hogy szállodai szobát foglaljanak, és azt megosszák egymással. A meccsek utáni italozás és bulizás kultúrája, ami a legtöbb helyen normális, a versenyen szigorúan tilos.Nasszer al-Kater, a 2022-es katari FIFA-világbajnokság főszervezője elmondta,minden egyes szurkoló biztonsága a legfontosabb számunkra, de a nyilvános érzelemnyilvánítások elítélendők, ez nem része a kultúránknak, és ez mindenkire vonatkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.